Opskrift
Relaterede

Hjemmelavede frikadeller | Gammeldags danske deller

Videoopskrift: Opskrift på verdens bedste frikadeller der smager som mormors gammeldags slags. Kødbollen over dem alle - Frikadellen! Det er slet ikke svært at få klassikeren på middagsbordet - velsmagende og let. Der findes mange versioner af den danske kødbolle, her får du den helt klassiske model uden havregryn men med masser af smag! Læs mere

Forberedelsestid
15 min.
Tilberedelsestid
20 min.
Personer
Personer
4

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk mel
  • salt og peber
  • smør til stegning

Sådan gør du

  1. Skræl løgene og riv dem fint. Gem dem til senere.
  2. Smid kødet i en skål og tilsæt salt.
  3. Brug dine fingre til at ælte kød og salt sammen til en fast og samlet masse.
  4. Slå æggene ud i farsen og ælt det godt sammen. Tilsæt herefter løgnene.
  5. Nu tilsætter du mælken og ælter rundt. Massen må godt føles våd, den bliver samlet med mel senere.
  6. Tilsæt melet og ælt det sammen, og tilsæt herefter peber.
  7. Tilsæt godt med smør på en opvarmet pande, fom dine frikadeller med to skeer og steg dem.
  8. Steg frikadellerne på tre sider, ca. 3 min. på hver side.
  9. Servér frikadellerne med kartofler og brun sovs, rugbrød og koldt smør, agurkesalat…
Porretærte | Nem grøntsagstærte med hytteost og bacon

Videoopskrift: Når aftensmaden skal være nemt, lækkert og billigt, er porretærte altid en sikker vinder. Se med, når redaktionen bag FoodTV viser dig, hvordan du laver en lynhurtig hjemmelavet tærtedej toppet med smagfuld porre- og baconfyld. Når du først har grundopskriften på den hjemmelavede tærtedej, kan du i virkeligheden vælge lige det tærtefyld, du bedst kan lide. Prøv eksempelvis at lave en tærte med kartoffel- og baconfyld eller med laks og spinat. Tærten kan også nemt laves om aftenen og nydes til frokost dagen efter.

Tortillapizza | Nem hjemmelavet pizza på sprød tortillabund

Videoopskrift: Alle elsker pizza! Men det kan være tidskrævende at bakse en hjemmelavet version sammen i en travl hverdag, og knap så sundt at købe den fra det lokale pizzaria. I stedet foreslår vi, at du laver en sund, lækker og supernem pizza på tortillabund. Du bestemmer selv, hvilket fyld du putter på den hjemmelavede tortillapizza. I denne video laver vi en hvid version med kartoffel, mascarpone og rosmarin, samt en klassisk rød pizza med tomat, chorizo og mozzarella.

Grillet bøf | Opskrift til den perfekte bøf på grill

Videoopskrift: Her får du opskriften på, hvordan man steger den perfekte bøf på grill. Ikke nok med at det er en absolut Weber-klassiker, men det er også en sikker vinder hver gang.

Østers og porter | Delikatesse serveret med mørk engelsk øl

Videoopskrift: Østers er en fantastisk delikatesse som vi nyder alt for lidt af! Nu giver vi dig, i samarbejde med Ølguruen Bjarke, en kombination af af østers og mørk øl, som med garanti vil falde i god smag.

Hurtig tomatsalat på 18 sekunder | Salat til din aftensmad på rekordtid

Videoopskrift: Få verdens hurtigste opskrift på en nem og klassisk tomatsalat med frisk basilikum. Alle har tid til at lave verdens hurtigste tomatsalat. Den er både lækker og nem, og så er den sjov at lave!

Guide til det perfekte kød | Sådan steger du en steg

Videoinspiration: Hvordan tilbereder man den perfekte oksesteg? Når man står over for culottestegen, kan det være svært at vide, hvordan man skal gebærde sig. Løsningen kommer her, hvor Nicolai Tram guider dig gennem de vigtigste trin til den perfekte stegning.

Spicy spareribs | Lækre, sticky ribs med hjemmelavet marinade

Videoopskrift: Sådan laver du de lækreste spareribs i ovn med en hjemmelavet spicy barbecuemarinade. Det er ikke hvem som helst, der guider dig gennem den nemme marinade og de spicy wings – det er nemlig komikervennerne Simon Talbot og vinderen af VM i stand up 2017, Melvin Kakooza, der tager dig i hånden hele vejen.

Fars Køkkenskole i Viborg | Italienske kødboller med kærlighedssauce

Videoopskrift: Fars Køkkenskole er Danmarks første madlavningskursus for fædre og børn. Kurset er for fædre, bedstefædre, onkler og deres unger – og det skaber en helt særlig, hyggelig og lærerig stemning.

Frikadeller med kylling | Nemme frikadeller på ingen tid

Videoopskrift: Hjemme hos Ditte Julie er frikadeller altid et hit. Og hun har et lille hemmeligt trick, der gør frikadellerne ekstra luftige! Lav gerne en dejlig stor portion – så har du også til ungernes madpakke, og så husk at tilsætte danskvand – det gør nemlig dellerne lækre og luftige.

Grillet skaldyr | Nem opskrift med grillet hummer, rejer og aioli

Videoopskrift: Det er faktisk ingen sag at tilberede en hummer. Her er en super nem og lækker opskrift på grillet hummer og gambas på ingen tid. Og så er der endda en snyde-nem opskrift på aioli til – det kræver kun olie, hvidløg, en stavblender og 1 minut.

Langtidsstegt grillkylling | Nem, saftig kylling på rotisserie

Videoopskrift: Få en super nem opskrift på grillkylling på rottiserie med Weber. Grillet kylling er ingen sag at lave, når man har en lukket grill med roterende spyd. Det eneste, du skal gøre, er at sætte den hele kylling over, så vil rottiseriet langsomt tilberede kyllingen til perfektion.

Pizza på grill | Den perfekte pizza bianca

Videoopskrift: Invitér dine gæster på den ultimative grillmiddag med denne perfekte opskrift på hjemmelavet pizza på weber grill. Pizza på weber – så bliver det ikke bedre.

Ratatouille | Nem, lækker opskrift på den franske klassiker

Videoopskrift: Se med her, og få en super lækker og hurtig opskrift på verdens bedste ratatouille. Dette er den helt klassiske version med en masse, dejlige grøntsager som både skal tilberedes i gryde og til sidst i ovn.

Deviled eggs | Små djævleæg til middagsbordet

Videoopskrift: En super nem klassiker, som har været elsket i årtier – prøv den selv og se hvorfor. Dine gæster ringer på døren og du mangler en lille snack til bordet. Her er deviled eggs et perfekt bud.

Sådan steger du den perfekte bøf | Køkkentips til stegning af bøffer

Videoguide: Få den nemme opskrift på den perfekte stegning af din bøf. Denne video giver grundprincipperne, så du får den perfekte bøf på grillpanden eller den normale pande – og til entrecote, ribeye eller mørbradbøffer.

Risengrød | Verdens bedste og nemmeste risengrød

Videoopskrift: Se med når Mette Grønbjerg laver alle tiders julefavorit: risengrød med kanelsukker og smørklat – det er risengrød, der gør ganen blød!

Andeomelet | Verdens bedste restemad

Videoopskrift: Tryl dine rester om til et fantastisk middagsmåltid med denne opskrift på en lækker omelet med and. Det eneste du skal bruge, er æg, og de resterende ingredienser finder du i dit køleskab.

Gør-det-selv kopnudler | Lækker hjemmelavet og hurtig frokost på farten

Videoopskrift: Få en nem og sund opskrift på en hjemmelavet cup noodle. Synes du også det er for besværligt selv at lave frokost? Og falder du tit i, og køber noget på vejen til arbejdet? Så se med her! Nicolai Tram viser dig, hvordan du laver en sund og billig frokost: Gør-det-selv Kopnudler.

Confit de canard | Confiteret andelår som smelter på tungen

Videoopskrift: Confiteret andelår er en fantastisk spise, og med få ingredienser og en lille smule kærlighed kan du servere din helt egen version til både jul, nytår og mortensaften.

Pølsehorn | Luftig og lækker snack til madpakken

Videoopskrift: Få en nem og rigtig god opskrift på verdens bedste og nemmeste pøslehorn med ketchup, der ikke bliver tørre! Hjemmelavede pølsehorn er den perfekte snack til børnefødselsdagen, og de er super nemme at lave.